top of page
Vyhledat

Robotické rameno

Aktualizováno: 24. 11. 2020

12/11/2019 - Predstavy a ocekavani:

Postavíme vlastní robotické rameno s poloměrem rozsahu zhruba 30cm a zdvihové hmotnosti okolo 300g. Vlastní rám nadesignujeme ve Fusion 360, vytiskneme na 3D tiskérně a dokoupíme běžně dostupné součástky, jako například serva a lithiové baterie. Hotové rameno rozšíříme o řadu funkcí a modifikací, jako například vrták, arm, manufaktura. Celý projekt bude v ceně do 2000kč.

1. verze a robotickeho ramena (jeho nulte osy) (spise ilustrativni obrazek)


1/7/2020 - Dokoncena Prace v CAD softwaru bez okamzite navaznosti v programovani

O vanocnich prazdninach jsme zcela zmnenily podobu naseho robotickeho ramene za ucelem dosahnout stavebni jednoduchosti, vyssi presnosti a mene materialne narocne konstrukce. 1. nedokonale vytisknuty model Prinesl Adam Jirovec na nasi 1. povanocni schuzku, ale bohuzel z duvodu priprav na den otevrenych dveri, kde jsme i jako TECH CLUB meli svou cast jsme nestihly vytvorit program v zadnem jazyce pro praci s 5 servo motory. Den Otevrenych dvery probehl uspesne. Jak bylo jiz zmineno, nase roboticke rameno ma nyni pet os pohyblivich rotacnim pohybem o 180 stupnu kazda (mimo nulte osy ktera se otoci celym ramenem zatim jen o 80 stupnu)

1. vytisk noveho designu robotickeho ramene (pri tisku se nehledelo na vzhled ale na funkcnost)


2/4/2020 - Naše Roboarm jsme mechanicky upgradovali. Velká rozšíření proběhlo v oblasti uchycení Roboarm na plastovou desku a jiné hladké povrchy pomocí přísavek.


2/11/2020 - Začali jsme pracovat na vývoji našeho vlastního programu pro Aurdino. V našem programu bude třeba zadat souřadnice, které budou převedeny na úhel pohybu pro 5 servomotorů. S tímto jednoduchým programem bude možné Roboarm jednoduše programovat.

12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Quarantine update

Our regular meetings have been paused because of the quarantine. We had a few online meeting, and we stay in touch to let each other know, how are projects are going, when we work on them at home. We

bottom of page